Gezondheidsadvies,Acupunctuur, Acupressuur, Moxa, Cupping, Gua sha , Tui-Na ,Taiji, Qigong Massage,  Shiatsu , Bio-massage , Acupressuur,Lymfedrainage,Sportmassage,Lypossage,Chinese Kruidengeneeskunde,Gezichtsverjonging Acupuntuur, Afvallen Acupunctuur, Fysiotherapie, Osteopathie, Stoppen met roken , TCM en zwangerschap,  koude baarmeder en onvruchtbaarheid .

Sportmassage bij een zweepslag 

Een zweepslag is een spierscheuring die vaak in de kuit voorkomt. Het ontstaat meestal bij het afzetten tijdens het lopen of springen. Een zweepslag ontstaat door overbelasting; de spier is niet in de juiste conditie om zo sterk belast te worden. Het gaat gepaard met een acute, felle pijn. Naast het scheuren van de spiervezels, scheuren er ook bloedvaten en lymfevaten, waardoor er een zwelling en een blauwe verkleuring kan ontstaan.

Behandeling van een zweepslag

Direct na een zweepslag mag er nooit een sportmassage worden gegeven, omdat de spier hierdoor nog meer beschadigd kan worden en de zwelling toe kan nemen. Pas in de herstelfase kan sportmassage ondersteuning bieden. Op de aangedane plek ontstaat litteken- of bindweefsel. Als de spier tijdens het herstellen niet gerekt wordt, staat het weefsel te strak gespannen en ontstaat er sneller opnieuw een scheur. Met behulp van oefeningen en sportmassages kan de spier beter herstellen. Sportmassages en oefeningen kunnen ook preventief werken. Voorbeelden van oefeningen bij een zweepslag zijn:

  • Leg het been op een bankje, strek de tenen en breng ze weer naar je lichaam toe. Doe dit vijf keer.
  • Draai rondjes met de enkels; vijf keer linksom en vijf keer rechtsom.
  • Wanneer de pijn minder is begin je voorzichtig te lopen, de pijn mag niet toenemen!
  • Ga na enkele dagen een paar keer per dag op je tenen staan met de hielen niet te ver van de grond.
  • Zorg dat je in de komende dagen elk uur vijf minuutjes wandelt.