Gezondheid Centrum Health Care Zheng Tong, Gezondheidsadvies,Chinees Herbalist, Kruidentherapie, Acupunctuur, Acupressuur, Moxa, Cupping, Gua sha, Tui-Na en Natuurgeneeswijzentherapie.

Qi Gong Massage

Qi gong (vereenvoudigd Chinees: 气功; traditioneel Chinees: 氣功; pinyin: qì gōng, Japans 'kiko of ki-ko') (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qi-gongoefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een qi-gongoefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.
Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van qi te hebben. De qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de qi-gongoefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.
Meer dan 5000 jaar was Qigong het best bewaarde geheim van China. Beoefend achter gesloten deuren en hoge muren, in oude boeddhistische kloosters en taoïstische tempels of in privé villa’s van rijke Chinezen. Inmiddels zijn vele mensen over de hele wereld bekend met Qigong en de positieve werking ervan op lichaam en geest. Qigong geeft rust en vitaliteit, een gezonde geestelijke en lichamelijke balans. Levensenergie! Vloeiende bewegingen en verbinding met de natuur zorgen voor rust en balans.
- verhoogt de energie
- verbetert het concentratievermogen
- verbetert de bloedsomloop
- versterkt de weerstand, het immuunsysteem
- versterkt het zelfhelende vermogen van het lichaam
- bevordert de bewegelijkheid van het hele lichaam
- houdt de bloeddruk in balans
- zorgt voor innerlijke rust en stress reductie
- maakt je bewust van je lichaam
- zorgt voor een vitaal skelet
- houdt het zenuwstelsel in balans
- activeert het diafragma en ondersteunt daardoor het hart
- beschermt en voedt de longen door langzame ademhaling
- verbetert en ondersteunt de vertering
- houdt het pH-niveau van het bloed en andere lichaamsvloeistoffen in balans
- draagt bij aan innerlijke rust en geluk! Tijdens het oefenen zul je zelf ervaren wat Zhineng Qigong met jou doet.
Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qigong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.
Qigong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt. Door Qigong te beoefenen kan je weer controle krijgen over je lichaam en geest. Je leert door middel van lichamelijke beweging (vormen) ademhalingstechnieken, meditatie en aandachttraining om actief aan jezelf te werken. Doordat men mentaal en fysiek sterker wordt is Qigong tevens de basis voor vele krijgskunsten zoals Tai Chi en Tuina Massage en Kung Fu.