Gezondheidsadvies,Chinees Kruidentherapie, Acupunctuur, Acupressuur, Moxa, Cupping, Gua sha, Tui-Na therapeut,Alternatieve en Natuurgeneeskundetherapie.

Tai Chi 

Tai Chi is een oude bewegingskunst uit China ook wel bekend als mindful bewegen., sterk beïnvloed door het Taoïsme. De bewegingen worden langzaam uitgevoerd, waardoor al een bepaalde rust ontstaat. Doordat zowel boven- als onderlichaam, links en rechts, apart bewogen worden zullen de coördinatie, balans en lichaamsbewustzijn sterk aangesproken en ontwikkeld worden. De ademhaling wordt door de beoefening vanzelf dieper en gelijkmatiger. Langzamerhand zult u meer energie ontwikkelen en meer ontspanning voelen. Tai chi bestaat uit zachte vloeiende bewegingsoefeningen. De ene beweging gaat over in de andere, zonder dat u daarbij veel hoeft na te denken.

Chi betekent energie en tai chi zorgt ervoor dat de energie in uw lichaam gaat stromen. De oefeningen maken de gewrichten los en maken de spieren sterker en soepeler, zonder ze te veel te belasten. Verder bouwt u met tai chi uithoudingsvermogen op.
Tai chi wordt vaak gegeven in combinatie met chi kung, ook wel geschreven als qigong. Chi kung is gericht op ademhaling en ontspanning. Daardoor is de combinatie van tai chi en chi kung heel geschikt voor ouderen.
Tai chi of tai ji (vereenvoudigd Chinees: 太极拳; traditioneel Chinees: 太極拳; pinyin: tài jí quán) is een van oorsprong Chinese vechtkunst, die nu veelal beoefend wordt als neijia, innerlijke bewegingskunst. Tai chi wordt beoefend voor zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen, maar ook als een vechtsport voor zowel zelfverdediging als voor het uitschakelen van opponenten.
Tai chi is een Chinese vechtkunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai chi helpt u om uw spieren soepel te houden en u wordt er blij van. Vooral in Aziatische landen is tai chi erg populair onder senioren, maar ook in Nederland wordt het veel beoefend. Ook iets voor u?
De term neijia ('innerlijke bewegingskunst') verwijst naar de nadruk die bij een aantal Chinese bewegingskunsten, zoals tai chi en xing yi quan, ligt op de innerlijke beleving en ontwikkeling. Dit in tegenstelling tot sporten waarbij de uiterlijke manifestatie belangrijk is, zoals bij karate of kickboksen.
Tai Chi Chuan (Taijiquan) is een Chinese interne krijgskunst gebaseerd op de Taiji filosofie. Tai Chi Chuan kent diverse stijlen zoals: Chen, Yang, Sun, Wu en de Shaolin Rou Quan. Binnen deze stijlen zijn weer vele verschijningsvormen. Traditioneel beoefenen mensen Tai Chi Chuan als een gevechtskunst, met zijn zachte bewegingen en snelle, explosieve aspecten met of zonder wapens.
Tai Chi Chuan bestaat uit verschillende elementen, want Tai Chi Chuan is meer dan langzame vloeiende bewegingen. Qigong, Chan meditatie, kennis van de Chinese filosofie en de traditionele Chinese geneeskunde zijn onderdelen voor het leren van traditionele Tai Chi Chuan.
Tegenwoordig wordt Tai Chi Chuan dagelijks door zo’n 200 miljoen mensen in de wereld beoefend als een langzame, sierlijke oefeningen voor de gezondheid en vitaliteit. Deze moderne vorm van Tai Chi Chuan heeft een lage impact en een minimale belasting op de spieren en gewrichten. Het is hierdoor geschikt voor alle leeftijden en conditie niveaus. Gezien het sterke meditatieve aspect wordt Tai Chi Chuan nu vaker beoefend als een vorm van meditatie in beweging.