Gezondheid Centrum Health Care Zheng Tong, Gezondheidsadvies,Chinees Herbalist, Kruidentherapie, Acupunctuur, Acupressuur, Moxa, Cupping, Gua sha, Tui-Na en Natuurgeneeswijzentherapie.

Werkwijze

Een TCM consult wordt veelal vormgegeven door gebruikmaking van meervoudige werkvormen.
Soms volstaat het om een klacht met één van de werkvormen te behandelen. Vaak geeft een combinatie van verschillende werkvormen echter een beter resultaat, een meer duurzame verbetering van kwaliteit van leven. Dit merk je door een betere balans, meer levenslust en vitaliteit.
Tong- en polsdiagnostiek Voor het voelen van de pols  worden de pulsaties van de arteria radiales (polsslagader) gebruikt.  Er zijn twaalf posities (zes aan de linker en zes aan de rechter pols). Elke positie heeft een oppervlakkig en diep niveau. De reflexie van de pulsaties  geven een indicatie over het functioneren van organen, systemen en emoties in het lichaam. De observatie van de tong levert duidelijk zichtbare aanwijzingen van het onevenwicht van de client. Een gezonde tong is bleek-rood, licht vochtig heeft een licht wit beslag en past goed in de mond.
Tuina Massagetherapie
De letterlijke betekenis van Tuina is: tui (duw) en Na (grijp). Tuina is een massagetherapie die uitgevoerd wordt door roterende bewegingen op het lichaam, deze bewegingen worden onder druk uitgevoerd op de meridianen en specifieke punten van het lichaam. Door de druk kunnen sommige plaatsen tijdelijk gevoelig zijn, deze gevoeligheid verdwijnt al snel. Door deze therapie gaat het bloed en de energie weer stromen en treedt direct na de behandeling een verkwikkend gevoel op. Acupressuur wordt standaard toegepast bij een Tuina behandeling.
Cupping is een methode waarbij een plastic glaasje wordt aangebracht op het huidoppervlak. Deze wordt vacuum gezogen, waardoor de huid omhoog wordt getrokken. Hierdoor worden de bloedvaten opgerekt waardoor er weer doorbloeding ontstaat. Cupping is een alternatief voor een intensieve massagetherapie en heeft een enorme dieptewerking.
Guasha betekent een ziekte uit het lichaam schrapen. Tijdens deze behandeling wordt een speciale kruidenolie op het lichaam aangebracht waarna met een jadesteen de te behandelen plek wordt gemasseerd. Deze techniek is een zachte, vriendelijke, niet pijnlijke behandeling.
Moxa is een behandeltechniek waarbij het gedroogde kruid Bijvoet, in de vorm van een kegeltje, wordt aangestoken en het gloeiende kruid wordt aangebracht boven de acupunctuurpunten. Daardoor treedt via het acupunctuurpunt verwarmde energie het lichaam binnen. Deze behandeling wordt als aangenaam ervaren.