Gezondheid Centrum Health Care Zheng Tong, Gezondheidsadvies,Chinees Herbalist, Kruidentherapie, Acupunctuur, Acupressuur, Moxa, Cupping, Gua sha, Tui-Na en Natuurgeneeswijzentherapie.

Tui Na

Tui Na is een Chinese vorm van Fysiotherapie, Chiropractie en Massage. Letterlijke betekenis: Tui=duw en Na=grijp. Tui Na maken gebruik van het manipuleren van de ledematen. Ook kan de therapeut de gewrichten manipuleren door de ledematen te bewegen.

TuiNa is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Chinese geneeskunde, ofwel de Traditional Chinese Medicine (TCM). Tegenwoordig heeft bijna elk Chinees ziekenhuis zijn eigen TuiNa afdeling met verschillende richtingen, zoals kinder TuiNa, volwassenen TuiNa, orthopedische en cosmetische TuiNa.  Lees meer  Wat is Tui Na? .

Taiji 

Taij is een oude bewegingskunst uit China, sterk beïnvloed door het Taoïsme. De bewegingen worden langzaam uitgevoerd, waardoor al een bepaalde rust ontstaat. Lees meer

Qigong

Qi gong (vereenvoudigd Chinees: 气功; traditioneel Chinees: 氣功; pinyin: qì gōng, Japans 'kiko of ki-ko') (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. lees meer Qi Gong

 

Shiatsu

De werkzaamheid van Shiatsu is niet wetenschappelijk bewezen. Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen, en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam.leez meer Shiatsu .

Massage

Chinese massage wordt al meer dan 4.000 jaar in China beoefend. Het wordt nog steeds beoefend en onderwezen in ziekenhuizen en universiteiten in China. Lees meer  Massage.

Fysiotherapie

Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.
De fysiotherapie is voortgekomen uit de heilgymnastiek, die tot de jaren 1960 werd beoefend door een heilgymnast. Lees meer Fysiotherapie.