Gezondheidsadvies,Acupunctuur, Acupressuur, Moxa, Cupping, Gua sha , Tui-Na 

Traditionele Chinese Geneeskunde  


De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. 
Lees meer

Acupunctuur


Acupuncture is een onderdeel van een behandelmethode in de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. Deze methode bestaat beweerdelijk meer dan duizenden jaren en is nauw verbonden met Chinese filosofie. 
Lees meer


Cupping 


Cupping is een techniek waar glaasjes vacuüm gezogen worden op de huid, vaak op de rug. Het doel is ook hier het bewegen van gestagneerde Qi.
Lees meer


Moxa

 

 


Moxibustie, ook wel moxatherapie of moxabranden. Het is een begrip uit de acupunctuur. Bij moxibustie wordt warmte-energie naar een zogenaamd acupunt geleid, met als doel een tekort aan chi op te heffen en de chi-stroom te bevorderen.

Lees meer

Gua Sha


Gua Sha , letterlijk "schrapen" van "ziekten door gestagneerde energie", is een oude medische behandeling die nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde. Ook wordt het door Chinezen als een volkstherapie gebruikt, als preventieve of curatieve behandeling. Lees meer

Shiatsu


Shiatsu (shi=vinger, atsu=druk) is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, het wordt meest gebruikt bij rugpijn, migraine en whiplash.

Lees meer   

Acupressuur 

 

Acupressuur is een van de technieken binnen de acupunctuur. Waar de acupunctuur met naaldjes werkt, wordt bij acupressuur en ook shiatsu de huid aangeraakt. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan soms ook met de handpalm, elleboog, knie of voet worden gegeven. 
Lees meer

Tui Na 


Tui Na is een Chinese vorm van massage. Letterlijke betekenis: Tui=duw en Na=grijp. Tui Na maken gebruik van het manipuleren van de ledematen. Ook kan de therapeut de gewrichten manipuleren door de ledematen te bewegen. 

Qigong 


Het Chinese Qigong is opgebouwd uit de karakters Qi en Gong. Qi is de lucht, adem of levensenergie van elk levend wezen. Gong is te vertalen als de tijd en energie die nodig is om bepaalde kennis of vaardigheden te leren beheersen. Qigong  is één van de pijlers van de TCM. De doelstelling van Qigong is om lichaam en geest in balans te brengen en te houden, en zo ziektes en klachten zowel mentaal, emotioneel als fysiek te bestrijden en te voorkomen, zodat men gezond en vitaal kan leven.  Qigong is dan te vertalen als het zich inspannen om de Qi van het eigen lichaam te leren beheersen. Lees meer

Taiji


Taiji is een oude bewegingskunst uit China, sterk beïnvloed door het Taoïsme. De bewegingen worden langzaam uitgevoerd, waardoor al een bepaalde rust ontstaat. Doordat zowel boven- als onderlichaam, links en rechts, apart bewogen worden zullen de coördinatie, balans en lichaamsbewustzijn sterk aangesproken en ontwikkeld worden. De ademhaling wordt door de beoefening vanzelf dieper en gelijkmatiger. Langzamerhand zult u meer energie ontwikkelen en meer ontspanning voelen. 

Chinese Kruidengeneeskunde 


De Traditionele Chinese Geneeskunde past fytotherapie toe op basis van traditionele recepten die zijn bereid uit vele verschillende planten volgens de filosofie van de vijf-elementenleer. Deze elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. In een gezonde situatie houden alle elementen elkaar in evenwicht.Bij onbalans, klachten en ziekte kunnen één of meerdere elementen uit evenwicht raken en wordt fytotherapie gebruikt om het evenwicht te herstellen.
Lees meer 

Sportmassage 

 

 

 

Sportmassage is de ideale massagevorm bij pijnlijke, vermoeide en stijve spieren. Niet alleen door sporten, maar ook als gevolg van overbelasting na zware fysieke arbeid of vanwege een verkeerde lichaamshouding. Het stimuleert de doorbloeding & helpt de spieren te ontspannen. Hieronder gaan we in op vier veelvoorkomende blessures en klachten en de rol die sportmassage hierin kan spelen.

1. Sportmassage bij een tennisarm  Lees meer .

2. Sportmassage bij lage rugklachten Lees meer .

3.  bij een zweepslag Lees meer .

4. Sportmassage bij springschenen Lees meer .


Fysiotherapie


Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. 
Lees meer

Osteopathie


Osteopathie is een manuele Chiropractie , door de handen uitgevoerde methode die is gebaseerd op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. 

Lees meer

Stoppen Met Roken


De acupuncturist is uw bondgenoot bij het stoppen met roken. Door een acupunctuurbehandeling verminderen de ontwenningsverschijnselen dusdanig dat u het stoppen met roken makkelijk volhoudt. 

Lees meer

TCM en zwangerschap 


Tijdens een zwangerschap, de bevalling en daarna ondergaat het lichaam van een vrouw vele veranderingen. Wanneer haar lichaam uit balans is, ontstaan er door die veranderingen vaak klachten.
Gelukkig kunnen we met de Chinese geneeskunde wel wat doen aan deze klachtenpatronen. Lees meer

TCM Acupunctuur en zwanger worden


Acupunctuur kan helpen bij het zwanger worden. Bijvoorbeeld bij verschillende vruchtbaarheidsproblemen als: endometriose, uitblijven van de eisprong, problemen met de eierstokken of eileiders, herhaalde miskramen, PCOS (polycysteus ovarium syndroom), PMS (pre menstrueel syndroom), anovulatie, POF (prematuur ovarieel falen/vervroegde overgang) DES (gevolgen van het medicijn diëthylstilbestrol), immuunproblemen, antisperm antibody en verminderde zaadkwaliteit of -kwantiteit. 

Lees meer